> giethoorn > over ons

Over ons

De Doopsgezinde gemeente Giethoorn is een actieve gemeente. Naast de zondagochtenddienst zijn er veel verschillende bijeenkomsten met elk hun eigen karakter.

 

Zondagskring

Voor de allerjongsten

 

(Avond)zusterkring

De bijeenkomsten kennen wisselend een thematisch karakter, maar kunnen ook echte doe-dingen aan bod komen. Ook wordt het niet na gelaten periodiek een uitstapje te maken.

 

Musicalgroep

Sinds een aantal jaren is de Musicalgroep actief. Zij studeren periodiek voor een optreden van een musical. Al naar gelang de belangstelling kunnen er meerdere optredens plaats vinden. De Vermaning is het decor geweest van o.a.: Jozef, Mozes.

Altijd met groot succes.

Belangstelling en geen last van plankenkoorts? Neem gerust contact op met: Bertha Groen, 0521 - 36 20 37 of Klaas-Jan Otter, 0521 - 36 22 24. 

 

Eten voor alleenstaanden

Eens per maand wordt er een gezamenlijke maaltijd georganiseerd voor alleenstaanden. Dit om eens gezellig met meerdere mensen aan tafel te zitten en in gezelschap smaakt het altijd lekkerder!

 

Schrijfavond voor Amnesty International

Gezamenlijk met de PKN gemeente in Giethoorn wordt er maandelijks brieven geschreven aan diverse autoriteiten wereldwijd voor bijv. honorering asielverzoek, vrijlating politieke gevangenen of andere humanitaire misstanden of schendingen van de Rechten van de Mens.

Kijkt u op de agenda voor de eerstvolgende schrijfavond. U bent van harte welkom en voor een kop koffie wordt gezorgd.

 

Samenwerking PKN Gemeente Giethoorn

De Doopsgezinde Gemeente Giethoorn onderhoud een nauwe band met de PKN Gemeente door het houden van vier gezamenlijke diensten per jaar, waaronder de Tentdienst aan het einde van de feestweek en de Kerstnachtdienst.

 

Kledingactie

Twee maal per jaar wordt er kleding ingezameld voor de stichting Roemenie Brederwiede. Nadat de kleding is uitgezocht wordt het in dezelfde week met de bus en- of aanhanger naar Roemenie gebracht.

 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Giethoorn   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Steenwijk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl