> jeugd en jongeren

Jeugd en Jongeren

De jongeren zijn de toekomst! Dit cliché is maar al te waar. Jongeren maken eigen keuzes, geven een eigen vorm aan hun wereld.

Hieronder vind u de informatie over de actieve jongeren groepen.

 

Zondagskring

Wat is eigenlijk zondagskring?
Bij de zondagskring zijn alle kinderen van groep 1 tot met groep 8 van harte welkom.  Het is elke 2e en 4e zondag van de maand, van 10uur tot 11 uur. 
we beginnen altijd gezamenlijk in de kerk. Daarna gaan we gezellig met de kinderen naar onze eigen zolder, waar dan een leuke/ interessant onderwerp op ons ligt te wachten. 
Elke periode hebben we een onderwerp. De afgelopen keren hebben we een persoon uit de bijbel als onderwerp genomen, gekozen. Hier zijn dan leuke opdrachten bij die we met z’n allen maken. Van knutselen tot spelletjes en zelfs tot koekjes bakken. We proberen de onderwerpen en opdrachten af te stemmen op de kinderen. 

Ook hebben we elk jaar met kerst een kerstspel wat altijd weer een groot succes is. Dit vinden de kinderen ook geweldig, om het uit te voeren in de kerk voor de mensen. 

Lijkt je dit leuk? Of wil je een keer komen kijken/ meedoen,
Dan ben je van harte welkom om een keer te komen!

Voor informatie:

Janice Ruis-Groen - telefoon: 06 - 271 40 271

 

Elfregi Waterscouting

Vanaf half maart gaat het zomerseizoen weer van start en is er iedere zaterdagochtend opkomst van een gezellige informele groep.  Maar Scouting staat ook voor uitdagin en biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Het programma op en rond het water daar is het om te doen. Er wordt geleerd om te zeilen, roeien en wrikken en zijn er verschillende leuke wateractiviteiten.

Wanneer: Vanaf half iedere  zaterdagochtend van 09:30 tot 12:30 uur verzamelen bij de Doopsgezinde Kerk, Binnenpad 50.

Voor meer informatie:

https://www.scouting.nl/scoutinggroep/elfregi-waterscouting-brederwiede

 

Kindereiland

Kindereiland is een (sinds 1991!) jaarlijks terugkerend kinderkamp voor kinderen uit Giethoorn 

Ieder jaar in de zomervakantie worden er 2 kinderkampen georganiseerd op het Kraggehuis in Giethoorn. Deze kampen worden georganiseerd door de leiding en basisgroep van Kindereiland. De kinderkampen zijn opgesplitst in Kindereiland Jongsten en Kindereiland Oudsten.

Kindereiland Jongsten is het kamp voor de kinderen uit Giethoorn die in groep 3 t/m 5 van de basisschool zitten, dit kamp duurt 4 dagen, waarbij de kinderen 's ochtends om 9.00 uur opgehaald worden met punters bij de Doopsgezinde Kerk in Giethoorn en 's avonds om 17.00 uur weer teruggebracht worden. De kinderen sluiten de laatste dag van het kamp af met een bonte avond in de kerk met en voor de ouders.

Kindereiland Oudsten is het kamp voor de kinderen uit Giethoorn die in groep 5 t/m 8 van de basisschool zitten, dit kamp duurt 5 dagen, waarbij de kinderen ook 's ochtends om 9.00 uur opgehaald worden met punters bij de Doopsgezinde Kerk in Giethoorn en 's avonds weer teruggebracht worden. Bij de Oudsten blijven de kinderen van de 4e op de 5e dag slapen op het Kraggehuis en hebben zij deze 4e avond een Bonte avond in de kerk met en voor de ouders. Daarna zal er een avondprogramma plaats vinden voor deze groep en gaan zij weer richting Kraggehuis om daar te overnachten.

Tijdens deze kampweken worden er allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd op en rond het water en leren de kinderen ook punteren (en wanneer zij dit willen) ook zeilen.

Water staat altijd centraal tijdens Kindereiland, maar dit is ook niet verwonderlijk, want je kunt er in Giethoorn niet omheen.

In het voorjaar worden er op de basisscholen in Giethoorn informatiebrieven verspreid onder de kinderen en dat is dan ook het startsein voor het nieuwe Kindereilandjaar. Vanaf dat moment kunnen kinderen zich online aanmelden voor Kindereiland. Bij 50 aanmeldingen komen de kinderen op de wachtlijst te staan. De basisgroep probeert ook altijd de kinderen die niet in Giethoorn op school zitten, maar er wel wonen van een informatiebrief te voorzien, maar we kunnen voorkomen dat zij er zo nu en dan één missen. Mocht u dus kinderen weten die wel in Giethoorn wonen, maar er niet op school zitten, dan kunt u dit altijd laten weten aan één van de basisgroepleden, middels het contactformulier.

Voor meer informatie: www.kinder-eiland.nl

 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Giethoorn   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Steenwijk
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl