> nieuws

Nieuws

 
26 februari 2022

Oekraïne - Doopsgezinde kerk openstelling

Inval in Oekraïne: er is een uitweg waar geen uitweg lijkt.

Geschokt nemen we kennis van de Russische aanval op Oekraïne. Wij voegen ons bij de vele stemmen die deze aanval als onvoorstelbaar ervaren.
Onze gedachten zij bij allen in Oekraïne van wie hun dagelijkse leven helemaal overhoop gehaald wordt, zij ervaren angst, spanning, moeten vluchten, onderduiken, vechten. We zijn ook bij de Russische bevolking die zich een oorlog in gemanoeuvreerd voelt en de vele militairen die nu aan het front staan.
Dit gebeuren raakt ons diep, we komen er niet los van. Ons dagelijks lijkt door te gaan, is dat zo?

Zaterdag 26 februari is de Doopsgezinde Vermaning aan de Onnastraat 10 in Steenwijk open  van 15.00 tot 17.30 uur.  U bent welkom om met elkaar zorg, verdriet, angst en hoop te delen.  Dat kan ook met uw verhaal, muzikale inbreng, een kunstwerk. Vanaf  17.00 uur is er stilte, inkeer in onzelf en afsluiten met bemoediging.  Komende week zal ons gebouw open zijn op dinsdag 1 maart van 19.00 tot 20.30 uur. Over het vervolg komt bericht in de pers.

Ook elders in de wereld zijn bijeenkomsten; daarbij sluiten we aan. Van harte werken we samen met anderen in Steenwijkerland, die ook hun zorg en hoop willen delen.
Namens de doopsgezinde gemeente: 
Jan Piet van den Berg en Annelies en Harcourt Klinefelter. 
Voor info: pluspunt@antenna.nl


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Giethoorn   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Steenwijk
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2023 Doopsgezind.nl