home > giethoorn > over ons

Over ons

De Doopsgezinde gemeente Giethoorn is een actieve gemeente. Naast de traditionele zondagsdienst zijn er veel verschillende bijeenkomsten met elk een eigenheid.

Voor de allerjongsten kennen wij de Zondagskring. Voor jeugd en jong volwassenen Jeugdclub en 16+ kring. Lees hiervoor verder op de Jeugd en Jongeren pagina.


Leerhuis

De winterperiode is bij uitstek geschikt om eens een "verdiepingsles" te krijgen. Ds. Matthijs de Vries verzorgt het Leerhuis. Overigens is dit een gezamenlijke activiteit van de 3 gemeenten.


(Avond)zusterkring

De bijeenkomsten kennen wisselend een thematisch karakter, maar kunnen ook echte doe-dingen aan bod komen. Ook wordt het niet na gelaten periodiek een uitstapje te maken.


Musicalgroep

Sinds een aantal jaren is de Musicalgroep actief. Zij studeren periodiek voor een optreden van een musical. Al naar gelang de belangstelling kunnen er meerdere optredens plaats vinden. De Vermaning is het decor geweest van o.a.: Jozef, Mozes.

Altijd met groot succes.

Belangstelling en geen last van plankenkoorts? Neem gerust contact op met: Bertha Groen, 0521 - 36 20 37 of Klaas-Jan Otter, 0521 - 36 22 24.


Eten voor alleenstaanden

Eens per maand wordt er een gezamenlijke maaltijd georganiseerd voor alleenstaanden. Dit om eens gezellig met meerdere mensen aan tafel te zitten en in gezelschap smaakt het altijd lekkerder!


Schrijfavond voor Amnesty International

Gezamenlijk met de PKN wordt er maandelijks brieven geschreven aan diverse autoriteiten wereldwijd voor bijv. honorering asielverzoek, vrijlating politieke gevangenen of andere humanitaire misstanden of schendingen van de Rechten van de Mens.

Kijkt u op de agenda voor de eerstvolgende schrijfavond. U bent van harte welkom en voor een kop koffie wordt gezorgd.

Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Giethoorn   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Steenwijk
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2018 Doopsgezind.nl