Agenda

 
 
23 maart 2018, 20:15 uur

Onno Blom over Jan Wolkers

't Lam, Breestraat 2, Blokzijl

In de tijd dat hij nog jong was en bekend werd met zijn boeken Turks Fruit en Kort Amerikaans, leek Jan Wolkers ‘slecht nieuws’. Er werd schande gesproken over zijn open (seksuele) moraal en zijn ‘wilde’ kunstenaarschap. 

Nu zouden we hem misschien een enfant terrible of gewoon een Bekende Nederlander noemen. Misschien met enige jaloezie, want willen we niet eigenlijk allemaal weleens, al was het maar een tijdje, zo leven? Als in een film! 

Een film over Jan Wolkers is er (nog) niet, wel een biografie: Het litteken van de doodOnno Blom heeft tien jaar gewerkt aan het bijzondere en soms ook trieste levensverhaal van Jan Wolkers, en komt ons het echte verhaal uit de doeken doen.

Onno Blom is schrijver, journalist en columnist, voor o.a. de Volkskrant. Ook is hij literair criticus voor de Nieuwsshow op Radio 1. Tijdens de avond zijn de biografie, maar ook verschillende boeken van Jan Wolkers te koop.

't Lam Ontmoet: Onno Blom over Jan Wolkers, in samenwerking met het Schrijversfestival Steenwijk.

Entree € 8,-. Voorverkoop: Coop Blokzijl Veenstra (Boffersweidje 35 Blokzijl) en Steenwijk’s Boekhuys (Markt in Steenwijk)

Reserveren: karin@karinklomp.nl.

Ook kaartverkoop in 't Lam (tenzij uitverkocht).


Naar de agenda

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Giethoorn   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Steenwijk
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl